Choose and you will be chosen

Je bent afgestudeerd en hebt misschien al een paar jaar gewerkt, fantastisch toch ? Iedereen is blij dat je ontkomt aan langstudeerdersboetes en een diploma op zak hebt.

Maar hoe komt het dan dat je steeds vaker twijfelt of je wel de juiste keuzes hebt gemaakt? Als je voorzichtig met je vrienden of je familie probeert te delen wat je voelt krijg je een enorme hoeveelheid (goed bedoelde ) adviezen over je heen die je alleen nog maar meer doen twijfelen en in verwarring brengen.

Het is opvallend hoeveel vragen wij krijgen van deze groep jongeren. Het lijkt wel alsof het in tijden van schaarste (de banen liggen tegenwoordig niet meer voor het oprapen) nog belangrijker wordt om heel dicht bij jezelf te blijven.

Dit klinkt misschien wat zweverig maar mijn ervaring is dat als het je lukt om uit te vinden wat je drijfveren zijn, waar je goed in bent en ook welke factoren belangrijk zijn in jou toekomstige carrière, je heel wat makkelijker gericht kunt gaan solliciteren.

Bij de coaches van Connect Your Dots kun je terecht om alles eens voor jezelf op een rijtje te zetten. Soms komt er uit dat je misschien nog een opleiding wilt gaan volgen, dit hoeft niet onmogelijk te zijn alhoewel je dat misschien nu wel denkt.

Het belangrijkste is dat je weer lucht krijgt en in plaats van beren op de weg weer mogelijkheden ziet om je diep weggestopte dromen te verwezenlijken.

Je kunt je voorstellen dat  een sollicitant die gemotiveerd en geïnformeerd reageert op een vacature een veel betere kans maakt dan iemand die er maar zoveel mogelijk brieven uitgooit om maar een baan te bemachtigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>